Dichter bij de man kom je niet

Toegegeven, ik was al enthousiast, maar na het zien van de tentoonstelling de man bij Brink 16 in Deventer ben ik als vrouw in staat om stad en land naar deze expositie te sleuren.

Lucas de man hield een memorabele toespraak met ronkende vergelijkingen over zijn "man zijn", manlijkheid en man en maatschappij, maar ook met een serieus betoog over de taak van de kunst.. het aanzetten tot actieve empathie.

De openingshandeling door Lucas; het omdraaien van een sleutel die zich toepasselijk  in het slot van de deur van het pand aan brink 16 penetreert. Binnengekomen bevind je je in een gebouw  met oeroude muren die het juiste podium geven voor de getoonde kunst.

Het was druk tijdens de opening, maar je krijgt toch het gevoel dat je op persoonlijke ontdekkingstocht bent. Geheimen worden gelukkig niet meteen prijsgegeven...door de knappe indeling van de ruimten stelt samensteller en curator Rob Smolders op originele wijze de man in al zijn facetten aan de kaak.

Ben je een argeloze kijker? Dan kom je er gegarandeerd "hyperactueel" weer uit.

Joke Proper

Deelnemende kunstenaars zijn: Paul van Dongen, Sam Drukker, Luiz Figueiredo, Herman Gordijn, Barend van Hoek, Wim Izaks, Theo Jordans, Kinke Kooi, Giuseppe Mascherini, Bas Meerman, Melle, Edith Meijering, Janpeter Muilwijk, Ronald Ophuis, Joke Proper, Frans Rentink, Matthijs Röling, Lodewijk Schelfhout, Grietje Bouwman, Sierk Schröder, Albert Sennef, Niels Smits van Burgst, Luk van Soom, Jaap de Vries, Fred van der Wal en Co Westerik.

 

Reageer op dit bericht