• Nieuwe expositie bij dimence in Deventer

  1 juli 2022

  Aan de pikeursbaan in Deventer is op dit moment een kleine expositie met 5 van mijn werken te zien op de begane grond  rechts van de hoofdingang. Vandaag ging ik deze werken ophangen. Dimence is een instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Bij de receptie trof ik twee aardige en attente dames aan die me meteen op weg hielpen en koffie aanboden. Veel tijd had ik niet, ik had een druk programma vandaag dus ben ik aan de slag gegaan. Meteen waren er al leuke warme recties van medewerkers. Nu maar hopen dat mijn werken een heel klein stukje kunnen bijdragen aan het welbevinden van de mensen die het nodig hebben en die client zijn bij dimence. De steeds wisselende expositie met meerdere medewerkers  is nog te zien tot 31 december 2022. 

  Lees meer >> | 0 keer bekeken

 • In de verlenging opnieuw vrijheid bij KunstaanZ

  17 mei 2022

   

  “Dit is hoe “vrijheid” doorgegeven wordt”, zomaar een reactie na afloop van een bijzondere bijeenkomst tijdens de kunstexpositie over Vrijheid bij KunstaanZ, Brink 16,  in Deventer.
  Drie meisjes uit Diepenveen, onlangs officieel gehuldigd als erfgoeddragers, vertelden op pakkende wijze verhalen van dorpsgenoten die de tweede wereldoorlog hebben meegemaakt. Een mevrouw was zichtbaar ontroerd toen haar verhaal verteld werd.


  Binnen het project “Oorlog in mijn buurt” van de stichting “In mijn buurt”,  uitgevoerd door het Etty Hillesum Centrum, zijn deze herinneringen verzameld om doorverteld te worden. Kunstcollectief t Sal (www.tsal.nl), KunstaanZ en het Etty Hillesum Centrum brachten hiermee een mooie verbinding tot stand tussen kunst, cultuur, geschiedenis, heden en toekomst.

  De bijeenkomst werd geopend door Jeanine Rottier van het Etty Hillesum Centrum. Joke Proper gaf als één van de deelnemende kunstenaars een persoonlijke toelichting op het door haar gemaakte schilderij over Ukraine. Bij een aantal kunstwerken werd door Joke en Wilto Kampinga, extra uitleg gegeven over hoe de kunstenaars het thema vrijheid hebben verbeeld.  De erfgoeddragers ontvingen tenslotte een attentie, aangeboden door ‘t Sal.

  Wegens succes verlengd… zondag 22 mei 13.00 tot 14.00 uur Brink 16 Deventer

  Jeanine: “hierbij nodigen we iedereen, jong en oud, uit om het nog eens mee te maken. Dit keer zijn er zelfs 4 verhalen.
  De toegang is gratis.

  Lees meer >> | 8 keer bekeken

 • Themaexpositie “vrijheid” geeft ruimte aan erfgoeddragers

  5 mei 2022

  NIEUWS

  Themaexpositie “vrijheid” geeft ruimte aan erfgoeddragers

  Kunstcollectief ‘t Sal uit Olst-Wijhe (www.tsal.nl) exposeert t/m 29 mei bij KunstaanZ aan Brink 16 in Deventer met schilderijen, beelden, foto’s en glaskunst binnen het thema “Vrijheid”

  Oorlogsverhalen en vrijheid

  15 Mei is tijdens deze doorlopende kunsttentoonstelling van 14.00 tot 15.00 een bijzondere presentatie door leerlingen uit groep 8 van basisschool de Zonnewijzer uit Diepenveen. Zij vertellen verhalen van dorpsgenoten die WOII hebben meegemaakt. Onlangs werden enkele leerlingen officieel erfgoeddrager van deze verhalen, zodat deze doorgegeven worden aan volgende generaties.

  Project “Oorlog in mijn buurt “

  Binnen het project “Oorlog in mijn buurt” van de stichting “In mijn buurt”,  uitgevoerd door het Etty Hillesum Centrum, zijn middels interviews verhalen verzameld om doorverteld te worden. Kunstcollectief tSal, KunstaanZ en het Etty Hillesum centrum in Deventer  maken op deze manier een mooie verbinding tussen kunst, cultuur, geschiedenis, het heden en de toekomst.

  De toegang is gratis.

   

   

  Lees meer >> | 11 keer bekeken

 • Deventer ziekenhuis en kunst

  1 april 2022

  Een goede combinatie is het zeker. Het ziekenhuis in Deventer heeft een kunstcommissie die zich hard maakt voor wisselende kunstexposities. Gelukkig maar want daarom kon ik samen met mijn kunstcollega's van kunstcollectief 'TSal Olst-Wijhe vandaag daar 6 schilderijen ophangen. We kunnen er jaarlijks exposeren. Alles was weer prima geregeld. Ik hang bij de kno poli en bij het kinderhoekje. De artsen en verpleegkundigen die langs kwamen gaven hele leuke reacties. Goed voor de patienten dit.. ooh leuk weer andere kunst, altijd zo mooi om dit te zien etc. Dank jullie wel, werk ze morgen en geniet van onze kunst. Joke Proper

  PS ik maak ook werk in opdracht, portretten bijvoorbeeld.

    schilderij lentekind

                   schilderij de bloemenwei

  Lees meer >> | 161 keer bekeken

 • Naakt uit de kast in Deventer

  31 maart 2022

  Vandaag zijn we bezig geweest met het inrichten van een expositie over Vrijheid bij KunstaanZ Brink 16 aa  het mooiste plein van nederland in Deventer. Volgende week is de opening door de wethouder van kunst-en cultuur Deventer Carlo Verhaar. 

  De urbex ruimte is niet heel groot dus de opening zelf gaat op uitnodoging, maar wil je na 7 april een kijkje komen nemen: van harte welkom natuurijk. De kunstenaars van kunstcollectief Olst-Wijhe "'tSal" hebben het thema vrijheid gevarieerd verbeeld. Een spannende expositie waarbij er naakt uit de kast komt....

   

  Lees meer >> | 20 keer bekeken

 • 4 mensen in 3d?

  23 februari 2022

  Zondagmiddag 6 maart in de Nicolaaskerk in Wijhe treden 4 kunstenaars op. Esther Vos (sopraan)  Rianne Hoek van Dijke (piano en orgel) en Fabian (viool) brengen klassieke muziek in een gevarieerd concert.  Joke Proper is beeldend kunstenaar; zij zal tijdens het spelen haar schilderijen exposeren; steeds wisselend en passend bij de sfeer van pianospel, orgelspel zang en viool. Uniek en bijzonder. Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door de stichting kunst-en cultuur Olst-Wijhe. Met dank aan de mensen van de Nicolaaskerk in Wijhe.

     Highlands 

  Lees meer >> | 15 keer bekeken

 • Samenwerken met een boek? hoedan?

  19 september 2021

  Zojuist afgemaakt, 3 speciale pakjes kunt die mochten gaan over een boek. Een samenwerking met een boek dat je inspireert omdat  boekhandel praamstra in Deventer een nieuw pand heeft. Binnenkort gaan ze dit pand openen en natuurlijk doet pakje kunst mee. De automaat staat in hun nieuwe winkel. Er doen vast veel kunstenaars mee zodat de automaat lekker wordt gevuld staks. Ik heb gekozen voor het boek van Susan Smit: de heks van Limbricht. Een waargebeurd historisch verhaal over heksenvervolging. Entgen Luijken heette de tot heks verklaarde moedige vrouw. Ze werd gemarteld, maar ze bekende nooit.

  Ook vandaag de dag nog een actueel thema...de vervolging van vrouwen...

   

   

  Lees meer >> | 34 keer bekeken

 • de witte vlinder

  30 augustus 2021

  Een kind in de natuur... kijkend naar de witte vlinder. verwonderd en beschouwend. Heel gelukkig. Er hoeft niets meer dan dit.  Geluk is dit. Gewoon een lief kind en wat bloemen. Bij Stichting IJssellandschap in de tuin van de Haere in Olst-Wijhe. Op de #Ijsselbiennale zijn meer werken te zien rondom het thema natuur. Tot 19 september bij #infocentrum den nul in #olst. 

   

  Lees meer >> | 40 keer bekeken

 • IJSSELBIENNALE

  5 juli 2021

  De IJsselbiennale is in volle gang.

  Sinds zaterdag j.l. hangt IJsselkind in een IJssellandschap nu op mijn expositie als onderdeel van de IJsselbiennale.

  De tenstoonstelling zal de komende zomer nog te zien zijn bij Infocentrum Den Nul in Olst Rijksstraatweg 109. De openingstijden zijn hetzelfde als die van Brasserie op duur en dat

  betekent elke dag open.

  Ben zo benieuwd naar de reacties op dit werk. 

  Lees meer >> | 41 keer bekeken

 • Ben jij dat lentekind?

  27 juni 2021

  Dit kind geniet van het moment.. van er gewoon zijn en van één zijn met de natuur, de bloemen om haar heen. Een wei vol boterbloemen en daar in neerknielen om de mooiste bloemen te plukken, Dat moment te vangen in een schilderij is mijn bedoeling geweest. Volwassen mensen verlangen terug naar deze momenten.. niks hoeven, moeten, maar er gewoon zijn. Voel je wat ik voel? Liefde voor dit meisje.. dit kind dat onbevangen geniet van het moment?  Ik was er bij en nu ben jij er ook bij..

   

  Lentekind artist Joke Proper 100x100 m #IJsselbiennale #IJB21

   

  Lees meer >> | 41 keer bekeken

 • Meer blogs >>