Olst-Wijhe bruist met kunstcollectief ’t Sal

De kunstenaars van kunstcollectief ‘t Sal gaan van 2 juni tot en met 31 augustus met diverse disciplines exposeren in de etalages van het karakteristieke witte pand (voorheen Oosterhof) in hartje Olst.

 

De groep heeft het gebouw dat voorlopig nog leeg staat, herontdekt als  een eigenzinnige plek waar zij hun werk willen laten zien aan het publiek.

Het collectief vindt dat kunst en cultuur bijdraagt aan de identiteit en leefbaarheid van de dorpen Olst-Wijhe. In de zomermaanden zijn er veel toeristen die samen met de inwoners kunnen gaan genieten van de getoonde kunst.

De bevlogen leden van de kunstgroep komen maandelijks bij elkaar om nieuwe plannen te smeden en elkaar te inspireren. Tijdens een van deze gezellige avonden ontstond het idee om de kunstwerken op deze laagdrempelige manier te tonen. 

Het collectief is altijd op zoek naar mogelijkheden om als groep te exposeren. In de toekomst willen ze dat vaker gaan doen, tips voor een tijdelijke of permanente expositieruimte zijn van harte welkom via info@tsal.nl

Reageer op dit bericht